preskoči na sadržaj

Osnovna škola-Scuola elementare Milana Šorga Oprtalj- Portole

 > Naslovnica
vijesti

DJEČJI TJEDAN

Autor: Sanja Petrov Vlahović, 21. 10. 2020. 17:12

Slika 2. Dječji tjedan

Od 5. do 10. listopada u našoj školi održavao se Dječji tjedan. Sudjelovali su svi učenici od prvog do osmog razreda. Učenici od prvog do četvrtog razreda su na satu razrednika crtali svoje odgovore na pitanje Zašto volim biti dijete?, a učenici viših razreda na to su pitanje odgovarali riječima. Svi su radovi izloženi pred školom. Dječji tjedan sa svojim sloganom „Ljubav djeci prije svega“ osvještava prava djece diljem svijeta.

Anđela Vukadinović, 5.r.

 

 

 

[više]

FRITULE OD KRUHA I IZRADA DOMAĆE PAŠTE

Autor: Sanja Petrov Vlahović, 23. 10. 2020. 12:28

Slika 1. Vrtićari na stepenicama

U srijedu, 4. listopada, djeca vrtića naše škole u prostoru sobe dnevnog boravka, radila su fritule od kruha. Umijesili su kruh, razvaljali tijesto, izrađivali oblike, stavljali u vruće ulje, a odgajatejice su pazile i na vrijeme vadile iz ulja fritule koje su djeca posipala šećerom. Drugi su dan izrađivali domaće tagliatele (štracade) i fuže koje su zatim pojeli za ručak. Time su obilježili Dane kruha i Dane zahvalnosti na plodovima zemlje.

Isabel Versa, 5.r.

Pogledajte galeriju sliku!

 

[više]

Obavijest roditeljima i djelatnicima u vezi ispunjavanja tablica za Stožer civilne zaštite IŽ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Klaudia Stojnić, 8. 10. 2020. 13:27

Poštovani roditelji i djelatnici,

Stožer civilne zaštite Istarske županije dopisom od 29. rujna 2020. godine (u prilogu), KLASA: 810-01/20-01/02, URBROJ: 2163/1-02/19-20-136  uputio je zahtjev za pripremom tablica s osobnim podacima naših djelatnika i učenika, ne navodeći nikakve upute o usklađenosti s GDPR te zaštiti osobnih podataka.

Slijedom vaših upita u kojima izražavate zabrinutost za prikupljanjem i slanjem ovih podataka, nakon stručnog mišljenja službenika za zaštitu podataka obavještavamo vas o slijedećem:

 1. Podaci koji se traže za tablicu evidencije djelatnika i učenika naše škole osobni su podaci koje je škola kao voditelj obrade prikupila u pojedine svrhe a na temelju zakonitosti obrade ispunjenje ugovora o radu s djelatnicima (Čl. 6.1.b odn. Čl. 6.1.c) te javnog interesa prilikom provođenja obrazovnih aktivnosti učenika (Čl.6.1.e odn. Čl.6.1.c).
 2. Priprema spomenute tablice – evidencije, predstavlja proširenje obrade osobnih podataka u novu svrhu („Evidencija djelatnika i učenika radi brzog epidemiološkog odgovora u slučaju pojave COVID-19 u školi“) koja svoju zakonitost utvrđuje po Članku 6.1.d. i Članku 9. stavak 2. i.
 3. Pripremljenu tablicu s osobnim podacima pohraniti ćemo na sigurno mjesto zaštićeno od pristupa neovlaštenih osoba u papirnatom obliku u  zapečaćenoj kuverti i elektroničkom obliku (enkriptirani dokument).
 4. U slučaju ispunjenja nužnog uvjeta („u slučaju pojave COVID-19 bolesti u našoj školi“) te u slučaju potrebe za tim podacima, a po dogovoru s epidemiologom, navedene ispunjene tablice moramo hitno dostaviti na e-mail: epidemiologija@zzjziz.hr u zaštićenom obliku. Ključ za de-enkripciju dostaviti ćemo zasebnim putem (SMS porukom).
 5. Škola je ažurirala evidenciju aktivnosti obrade s ovim proširenjem svrhe obrade, te obavijestiti obavijestila djelatnike i učenike škole putem oglasne ploče o istoj
 6. Djelatnici i učenici koji žele iskoristiti svoje pravo prigovora to mogu putem web forme za prigovore (DPO portal podio4gdpr) ili u tajništvu škole, te ćemo im  odgovoriti unutar 30 dana.

Službenik za zaštitu podataka naglašava kako zakonitost ove obrade nije privola ispitanika (djelatnika ili učenika) kako je to i navedeno u točki 1.

S poštovanjem!

[više]

POSTUPANJE U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU

Autor: Klaudia Stojnić, 4. 9. 2020. 14:57

POSTUPANJE U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU

 

Znakovi koji upućuju na moguću zarazu COVID-19:

• povišena tjelesna temperatura (po pazuhom > 37,2)

• simptomi respiratorne bolesti - kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja

• poremećaj osjeta njuha i okusa

• gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece).

 

Napomena:

 1. Djeca/učenici sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u ustanovu.
 2. Postupanje u slučaju sumnje na zarazu kod pojave navedenih znakova bolesti dijete/učenik ili djelatnik ostaje kod kuće, javlja se najprije telefonom izabranom liječniku obiteljske medicine, odnosno pedijatru koji odlučuje o testiranju prema liječničkoj indikaciji.
 3. O navedenom roditelj ili djelatnik telefonom obavještava ustanovu. Ako se znakovi bolesti jave tijekom boravka u ustanovi, odmah treba pozvati roditelja te dijete/učenika izolirati u prikladnoj prostoriji do dolaska roditelja.
 4. Oboljeli djelatnik odmah napušta ustanovu.
 5. Ravnatelj odmah javlja nadležnom epidemiologu/školskom liječniku
 6. Svako grupiranje osoba sa sumnjom na COVID-19 (dva i više djelatnika i/ili djece/učenika sa sumnjom iz iste sobe/učionice/hodnika i sl.)* kao što se to radi i u slučaju drugih zaraznih bolesti koje se obavezno prijavljuju u Republici Hrvatskoj, a prema Listi zaraznih bolesti čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Republiku Hrvatsku
 7. Svaku pojedinačnu potvrđenu infekciju COVID-19 koju djelatnik, odnosno roditelj imaju obavezu žurno javiti ravnatelju ustanove.
 8. Kod pojedinačnog slučaja pojave simptoma koji mogu upućivati na zarazu COVID-19, odgojno-obrazovna skupina/razredni odjel u pravilu nastavlja dalje s odgojno-obrazovnim radom, dok se kod grupiranja osoba sa znakovima bolesti* postupa sukladno mišljenju liječnika. Kada se kod djeteta/učenika ili djelatnika utvrdi zaraza COVID-19, postupa se sukladno odluci nadležnog epidemiologa što, između ostalog, znači da se za sve osobe kod kojih se utvrdi da su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom u vrijeme kada je osoba mogla biti zarazna izriče mjera aktivnoga zdravstvenog nadzora u samoizolaciji.
[više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Klaudia Stojnić, 27. 8. 2020. 10:12

Hrvatski zavod za javno zdravstvo-HZJZ je objavio Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad škole u školskoj godini 2020./2021.
Detalje o organizacijai rada u našoj škole bit će objavljeni nakon detaljne analize navedenih uputa.

[više]

POPIS DODATNO ODGOJNO-OBRAZOVNIH MATERIJALA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Klaudia Stojnić, 6. 7. 2020. 15:01

U privitku se nalazi popis dodatno odgojno-obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021.

[više]

KORONAVIRUS

Autor: Klaudia Stojnić, 24. 2. 2020. 12:04

Najnovije podatke o novom koronavirusu možete vidjeti ovdje:
https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

“Što svi trebamo znati o koronavirusu?”

https://drive.google.com/open?id=1lbfbhr1iDhgW4PpWQdQRGLTMPvxyZjuy

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


e-Dnevnik

 
ONLINE KATALOG

 
Općina Oprtalj

 
Vremenska prognoza
Weather by Freemeteo.com
 
Istarska županija

 
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Korisni linkovi 
Oglasna ploča
 
Arhiva dokumenata
 
Škola za život

 
Raspored sati

Priloženi dokumenti:
RASPORED SATI 2019.-2020..docx

 
Informacije za roditelje

OBAVIJEST RODITELJIMA

 

Priloženi dokumenti:
informacije 2019-2020.doc

 
Kako do nas?

 
Web mail

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola-Scuola elementare Milana Šorga Oprtalj- Portole / M. Laginje 25, HR-52428 Oprtalj / www.os-msorga-oprtalj.skole.hr / ured@os-msorga-oprtalj.skole.hr
preskoči na navigaciju